Hata
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

Aluminyum Levha

Uzun servis ömrü, dizayn esnekliği, iyi şekillendirebilme, yüksek izolasyon gücü, hafiflik, dekoratif görünüm, korozyana karşı direnç, dayanıklılık, yüksek güç/ağırlık oranı ve çevreye karşı duyarlılık özellikleri sayesinde Yıldırım Alüminyum’un satışa sunduğu alüminyum rulo ve alüminyum levha yapı ve inşaat sektörünün öncelikli tercihidir.

Ankara Bayiliğini yürüttüğümüz ASSAN ALÜMİNYUM ürün ve servis kalitesine sürekli yatırım yaparak, son kullanıcıya kadar ulaşabilmekte ve memnuniyet yaratmaktadır.

Aluminyum Rulo ve Alüminyum Levha Ürünleri:

  • Tamamı gerdirilmiş, farklı alaşımlarda ve ebatlarda alüminyum rulo ve alüminyum levha ürünleri.
  • Son kullanım alanına bağlı olarak gofrajlanabilen, tamamen yağsız veya az yağlı olacak şekilde üretilebilen ürün yüzeyleri.
  • İstek üzerine, yüzeye film kaplama veya levha aralarına kağıt uygulaması.
  • Bütün proseslerinde EN,AA veya ASTM normlarına uygunluk.

Yıldırım Alüminyum

Şirketimiz Yıldırım Aluminyum, müşteri odaklı, çağdaş yönetim tekniklerini etkinlikle kullanan profesyonel bir yönetim ekibine ve dünya ölçeğinde mükemmeli hedefleyen operasyonel süreçlere sahiptir.

Bayiliğini yapmış olduğumuz ASSAN ALUMİNYUM, Sürekli ince döküm teknolojisi ile dünyada lider konumda olan , esnek yaklaşımlarıyla, üstün hizmet ve ürün kalitesiyle küresel pazarda söz sahibidir.

Yıldırım Alüminyum, çevreye ve insana olan duyarlılığı ile, müşterileri ile kurduğu kuvvetli iş ortaklıklarıyla, sürekli yeniliği arayan ve işini iyi yapan genç ve dinamik takımı ile hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.

Aluminyumun Tarihçesi

Eski Yunanlılar ve Romalılar, alüminyumun tuzlarını, boyaların renklerini sabitleştirmede ve kan dondurucu olarak kullanmışlardır. Aluminyum günümüz tıbbında hala kan dondurucu ve damar büzücü olarak kullanılmaktadır.

Predrich Wöhler in alüminyumu, 1827 de susuz aluminyum klorunu potasyum ile karıştırarak ayrıştıran ilk kişi olduğu bilinirsede metal, o tarihten iki sene kadar önce, Danimarkalı bir fizikçi ve kimyacı olan "Hans Cristian Querted" tarafından saf olmayan bir formda üretilmiştir. Dolayısıyla almanaklarda ve kimya literatüründe Quersted'in adı alüminyumu bilen kişi olarak geçer.

Fransız Henry Saint-Claire Deville 1846 da wöhlerin metodunu daha pahalı olan potasyum yerine sodyum kullanarak geliştirmiştir.

Amerikalı Charles Martin Hall 1886 da alüminyumun elektroliti bir prosesle eldesine ilişkin bir patent başvurusunda (patent no:400655) aynı yıll, Hall'un bu buluşundan tamamen habersiz olmak üzere Fransız Pault-Herault da aynı tekniği avrupada geliştirmiştir. Bu nedenle iki bilim adamının adı verilen "hall-herault projesi" günümüzde alüminyum cevherinden eldesinde bütün dünyada kullanılan temel yöntemdir.

ALUMİNYUM ELEMENTİ
Atom no : 13
Grup, Periyod, Blok : 13,3, p
Görünüş : Gümüşümsü
Atom Ağırlığı : 26,981 g/mol

Alüminyum yumuşak ve hafif bir metal olup mat ve gümüşümsü renktedir. Bu renk, havaya maruz kaldığında üzerinde oluşan ince oksit tabakasından ileri gelir. Doğada genellikle boksit cevheri halinde bulunur ve oksidasyona karşı üstün direnci ile tanınır. Bu direncin temelinde "pasivasyon" özelliği yatar. Aluminyum zehirleyici ve manyetik değildir. Kıvılcım çıkarmaz. Saf aluminyumu çekme dayanımı yaklaşık 9 Mpa iken alaşımlaştırıldığında bu değer 70 Mpa ya çıkar. Yoğunluğu, çeliğin veya bakırın 1/3 ü kadardır. Kolaylıkla döülebilir, makinada işlenebilir ve dökülebilir. Çok üstün korozyon özelliklerine sahip olması üzerinde oluşan oksit tabakasının koruyucu olmasındadır. Endüstrinin pek çok kolunda milyonlarca farklı ürünün yapımında kullanılmakta olup dünya ekonomisi içinde çok önemli bir yeri vardır. Alüminyum üretilmiş yapısal bileşenler uzay ve havacılık sanayi için vazgeçilmezdir. Hafiflik ve yüksek dayanım özellikleri gerektiren taşımacılık ve inşaat sanayinde geniş kullanım alanı bulur.